Makupareja

Jääsiiderien seuraksi sopii hyvin monenlainen purtava. Makeus toimii tasapainottajana tai täydentäjänä, kun taas napakka hapokkuus leikkaa rasvaa ja kermaisuutta. Tässä joitakin testattuja ja hyväksi todettuja herkkuja. Makuasioitahan kaikki, joten kannattaa kokeilla rohkeasti muutakin.

Tasty blue cheese on a wooden background

Sinihomejuusto

Kermainen sinihomejuusto on suorastaan klassikko jääsiiderin kera.  Hyviä kokemuksia erityisesti kotimaisten pientuottajien juustoista.

Grilled chorizo on frying pan.jpg

Chorizo

Voimakasta makkaraa jälkiruokaviinin kanssa? Kyllä! Tasapainottavat ja täydentävät toisensa ISOKSI makuelämykseksi.

Italian dessert - panna cotta with berri

Pannacotta

Erityisesti caramel/ caramello/kinuskiversiona, mutta myös muita makuja voi kokeilla rohkeasti. Maut sointuvat yhteen ja jääsiiderin hapokkuus pitää suutuntuman raikkaana. Myös Créme Brulée, Crema Catalana ja vastaavat sopivat.

Image by Dilyara Garifullina

Omenapiirakka

Klassikko kaikessa ilmeisyydessään. 

Image by Heather Barnes

Macarons

Testissä toimi tosi kivasti erimakuisten macaronsien kanssa. Jääsiiderin hapokkuus pitää suun raikkaana ja makuyhdistelmät tuovat kivan lisän.

Group of Natural mountain cheeses made i

Alppijuusto

Tilsit-tyyppinen juusto, kuten Alpzirler on omiaan juustopöydässä jääsiiderin kera.

Ripe chestnuts close up. Raw Chestnuts f

Kastanja

Kastanjahillo juustojen kanssa, tai kastanjaa kakussa. Kastanjan aromimaailma sykkii jääsiiderin kanssa ja sitä voikin yhdistellä luovasti. 

Background of bright beautiful juicy rip

Aprikoosi

Puolikkaat aprikoosit (säilyke aivan ok) kinuskikastikkeella, kaksi jääsiiderin aromimaailmaan hienosti sopivaa yhdistelmää. Tai aprikoosihillo vaikkapa juustojen kanssa.

Image by Dilyara Garifullina

Juustokakku

Jääsiideri pitää suutuntuman raikkaana ja täydentää aromimaailmaa. Kokeile erilaisia juustokakkuja!