Makupareja

Jääsiiderien seuraksi sopii hyvin monenlainen purtava. Makeus toimii tasapainottajana tai täydentäjänä, kun taas napakka hapokkuus leikkaa rasvaa ja kermaisuutta. Tässä joitakin testattuja ja hyväksi todettuja herkkuja. Makuasioitahan kaikki, joten kannattaa kokeilla rohkeasti muutakin.

Sinihomejuusto

Kermainen sinihomejuusto on suorastaan klassikko jääsiiderin kera.  Hyviä kokemuksia erityisesti kotimaisten pientuottajien juustoista.

Chorizo

Voimakasta makkaraa jälkiruokaviinin kanssa? Kyllä! Tasapainottavat ja täydentävät toisensa ISOKSI makuelämykseksi.

Pannacotta

Erityisesti caramel/ caramello/kinuskiversiona, mutta myös muita makuja voi kokeilla rohkeasti. Maut sointuvat yhteen ja jääsiiderin hapokkuus pitää suutuntuman raikkaana. Myös Créme Brulée, Crema Catalana ja vastaavat sopivat.

Omenapiirakka

Klassikko kaikessa ilmeisyydessään. 

Macarons

Testissä toimi tosi kivasti erimakuisten macaronsien kanssa. Jääsiiderin hapokkuus pitää suun raikkaana ja makuyhdistelmät tuovat kivan lisän.

Alppijuusto

Tilsit-tyyppinen juusto, kuten Alpzirler on omiaan juustopöydässä jääsiiderin kera.

Kastanja

Kastanjahillo juustojen kanssa, tai kastanjaa kakussa. Kastanjan aromimaailma sykkii jääsiiderin kanssa ja sitä voikin yhdistellä luovasti. 

Aprikoosi

Puolikkaat aprikoosit (säilyke aivan ok) kinuskikastikkeella, kaksi jääsiiderin aromimaailmaan hienosti sopivaa yhdistelmää. Tai aprikoosihillo vaikkapa juustojen kanssa.

Juustokakku

Jääsiideri pitää suutuntuman raikkaana ja täydentää aromimaailmaa. Kokeile erilaisia juustokakkuja!

Nautiskeluun